zondag 2 augustus 2015

De doorgaande lijn: de sprinter

In het boek de Spark in the machine van Daniel Keown wordt je uitgelegd hoe groot de relaties zijn tussen fascia ( de bindweefselstructuren die alles omvatten) en meridianen. Onze eigen inspirator en onderzoeker Yan Schroen vertelde hoe de lange rugspier door een anatoom geprepareerd zou worden als je hem/haar zou vragen dat te doen met de fascia er nog omheen. De lange rugspier zou beginnen in het binnenoog en eindigen in de peesplaat van de voet. Ziehier het precieze verloop van de blaas meridiaan. Wat een geweldige overeenkomst!

Blaas; tai yang benen: De grote yang van de benen.
De meridiaan begint naast de traanklier en heet daar 'bright eye', Jing Ming, en is als het goed is een fenomenale uiting van helderheid. Daarna beiderzijds over de schedel, nek, en in twee lijnen langs de ruggengraat, over sacrum, achterkant van het bovenbeen en kuit, over de achillespees langs de buitenzijde van de voet naar de buitenzijde van de nagelhoek van de kleine teen, in totaal 67 punten! Onderweg verzorgt de meridiaan de backbone, de steunende kracht.Samen met de afzetkracht vanuit de hiel kan je je voorstellen hoe de meridiaan actief is in het starten van de sprint: klaar op uw plaats, set, go! Het verloop verzorgt de impetus, de aandrift, de stuwende kracht die je nodig hebt om recht op je doel af te gaan.


 De plek die de meridiaan heeft langs de ruggengraat maakt aannemelijk dat er een relatie is met het centrale zenuwstelsel. De geprikkeldheid van het zenuwstelsel uit zich in een onder- dan wel over tonus van de meridiaan. De blaas als orgaan is dan ook een geweldige regulator om spanning af te voeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten