maandag 20 mei 2013

HartzorgOns lichaam,onze organen worden bewoond en bezield door spirits: een soort ruiters te paard, heel vitaal en levendig, die alleen komen als de omstandigheden naar hun zin zijn: rust, ruimte, plenty. Dan komen ze. Je merkt het meteen: ze verzorgen de lichtjes in je ogen, de helderheid van je stem, van denken en formuleren, de juiste koers op weg naar je bestemming. Je dromen en plannen zijn levendig, je weet wat je wilt, wat je waard bent.

Vooral de spirit in het hart is evident in het uit of thuis zijn.Zonder deze spirit zijn je ogen leeg en dof of juist zo rusteloos dat je ze nergens op kunt laten rusten, laat staan iemand aankijken. je kunt niet op woorden komen ook al liggen ze op het puntje van je tong, je verhaspelt en verdraait, zegt a in plaats b terwijl dat niet het plan was. Bij het schrijven komt er bij mij dan altijd greotjes ip v groetjes en leifs ipv liefs. Lastig.

Zodra het hart kalmeert, getroost is, gevoed, gebaad, weer op orde en een rustige plek kan bieden, komt de spirit terug gegaloppeerd.

Duveltje weer in het doosje, lichtjes weer terug, kalme blik, een en al helderheid.

Daarom is het zo belangrijk goed voor je hart te zorgen.

karakter voor het hartGeen opmerkingen:

Een reactie posten