zaterdag 22 juni 2013

De Drie Schatten


De drie schatten zijn het fundament onder de fysiologie van ki, onze levensenergie.

De drie schatten zijn Jing, Ki en Shen. Moeilijke Chinese woorden, maar lees verder!

Jing is de bakermat, het archief, je DNA , je genetische opmaak, de onderstroom, de oer-ki die is ontstaan bij je conceptie, je allereerste begin. De Jing vormt de basis voor alle verder levensprocessen, en wordt opgeslagen in je nieren. Als je je leven leeft volgens je eigen levenswetten is deze onderstroom opgebruikt bij je dood en begeleidt je dus van de wieg tot het graf. In geval van uitputting, in werk, relaties, verslavingen, kan je al tijdens je leven aanspraak doen op deze schat en daarmee iets opmaken wat niet of heel moeilijk aangevuld kan worden.

Bij voldoende Jing,voldoende onderstroom, wordt er voldoende Ki gegenereerd. Alles drijft erop. Je organen functioneren goed en er is voldoende vitaliteit om alle levensprocessen te genereren en controleren.


Bij voldoende ki is er ook gelegenheid tot het vormen van Shen, het bewustzijn, gewaarzijn, deze woont in het hart en vormt de derde schat: het ultieme mens-zijn. De shen uit zich in de lichtjes in de ogen, in de schitterende schijn, in de helderheid van het spreken en de gepastheid van het gedrag.

Wie wil er nou niet schatgraven?Geen opmerkingen:

Een reactie posten