dinsdag 21 juni 2016

Voor wie is shiatsu?

Voor wie is shiatsu?
Voor wie niet?, zou ik bijna antwoorden. Je hebt vaak een klacht nodig om de allereerste keer de drempel over te stappen, maar na die eerste keer weet je: shiatsu gaat over zorg voor jezelf, ondersteuning, support. In tijden van veel belasting bijvoorbeeld,door je werk of emoties, als je voelt dat je jezelf extra moet ondersteunen om goed te blijven functioneren. Volhouden is zo'n enorme valkuil!  Het leven zou niet moeten gaan over volhouden maar over zorgen dat je hart blijft zingen.We zien dat in shiatsu vooral terug in de animaties, een soort van spirits van de organen, zoals de lichtjes in de ogen, de helderheid van de blik, van taal en spreken. Naar wie kan je toe voor ondersteuning als je voelt dat je niet helder kunt denken, maar alleen in eindeloos dezelfde loops? Wie neemt je serieus als je merkt dat je eigenlijk veel te strak staat en je partner of kinderen afsnauwt, wat je niet wilt en je eigenlijk alleen nog maar strakker maakt? 
Waar kan je terecht als je met vermoeidheidsklachten je bloed hebt laten nakijken en je helemaal goedgekeurd maar niet minder vermoeid weer buiten staat?
Shiatsu is een van de toepassingen van de oosterse geneeskunde en die werkt als een energetische geneeskunde;wat betekent dat we juist in het grijze gebied waar je voelt dat je niet optimaal functioneert, maar er geen duidelijke westerse diagnose is voor je conditie, op ons best zijn. Door middel van diagnose via de pols, tong, buik-en rug zones kan een eventuele disbalans gevoeld en behandeld worden door middel van druk,manipulaties en of verwarming van de meridianen. Vanuit deze staat hervindt het lichaam zich en herstelt: het hart mag weer zingen. Het heeft letterlijk een duwtje nodig om op het goede pad te komen.
Gewoon regelmatig doen die shiatsu!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten