dinsdag 4 november 2014

Het Innerlijk Landschap

Bij de White Cloud Tempel in Beijing staat een ingekerfde steen met een afbeelding die het innerlijk landschap representeert, onze blauwdruk. Mensen wrijven hem af met inkt op vloeipapier, ik heb ook zo'n afdruk gekregen. De afbeelding heet de Nei Tu en is waarschijnlijk afkomstig uit de 7de eeuw.




 
 Het innerlijk landschap is iets wat is, en waar je je op af kan stemmen:
"Het innerlijk beeld van het lichaam wordt verkregen door de blik ‘’om te wenden’’: de pupillen worden naar binnen gekeerd, de oogleden half gesloten om het licht van buiten toe te laten. De ogen relayeren niet alleen het licht van de hemellichamen, maar voegen daar hun eigen lichtgevende energie aan toe en worden zo zelf de zon en de maan van de innerlijke wereld."

Door deze naar binnen gekeerde blik kan je contact maken met je originele instellingen, je ontwerp zou je kunnen zeggen. Een heel boeiend concept. Het plaatst jezelf en je lichaam meteen in de veel bredere context van de kosmos. Rechts zie je de ruggengraat ,van bekkenbodem (de blauwe schaal) omhoog naar Kunlun, het Chinese/Tibetaanse hooggebergte die verbinding maakt met de hemel. Er zijn sterrenbeelden op te zien en bosschages, een pagode van 12 verdiepingen die de keel representeert. Een soort samenvattende essentie van hoe wij onze organen en energie gebruiken en zouden kunnen handhaven . Wordt vervolgd.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten