dinsdag 14 februari 2017

Free Flow


Te leven in een vrije stroom, ongehinderd, is dat een droom?
Als je mensen ontmoet die gehinderd zijn in hun expressie van bewegen, spreken of denken realiseer je je pas hoe vanzelfsprekend je deze kwaliteiten hebt in je leven. Zelfs als het je duim is, die niet goed beweegt of een teen, het hindert, het confronteert, je kunt er knap chagrijnig van worden en dan heb ik het niet eens over veel ernstigere aandoeningen.

Bij de meeste mensen zal een goede gezondheid boven aan de wensenlijst staan, om de rest van de wensen te kunnen verwezenlijken. Een beperkte gezondheid geeft beperkte mogelijkheden, het is een belangrijke voorwaarde. Toch is het ongelooflijk hoe weinig we bereid zijn daarvoor te doen. Hoe weinig feeling we hebben met de signalen die we vanuit het lichaam aangereikt krijgen. Ik weet zeker dat als iemand een probleem ontwikkelt, dat daaraan voorafgaand dagen, weken, maanden misschien wel jaren signalen zijn afgegeven dat er iets niet lekker zat. Het lichaam is redelijk geduldig en bereid compensaties te ontwikkelen om de brandhaarden te ontlasten. En de roepende in de woestijn wordt misschien ook op een gegeven moment murw, geen zin meer om te vragen om aandacht. Geen uitreiking meer naar contact. Er gaat een goede knoop in en we hebben het er niet meer over.

Dit zijn de knopen in de free flow, de eerste barstjes in de vrije stroom, het geheel is nog aan de praat maar er zijn gebieden slechter bereikbaar, slechter doorbloed, minder aanwezig. Deze situatie kan je aangaan met aandacht, met adem, met oefeningen, met warmte, druk, massage. Ontknoop, beadem en zorg dat je terug veert in je vrije stroom. Niets mag ontbreken in de volledigheid van jezelf, want je hebt alles nodig op je weg naar je bestemming.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten