woensdag 9 maart 2016

Lente!


Lente!
In deze periode van het jaar overheerst de shao yang, het jonge onvolgroeide maar waanzinnig krachtige yang, een yang dat zijn krachten nog niet kent en daardoor bijna puberaal uit de ban kan springen.Shao yang uit zich in de houtmeridianen van lever en galblaas, de meridianen die gaan over expressie, creativiteit, dromen koesteren en verwezenlijken.
De stilte die we in de periode hiervoor hebben ervaren heeft geleid tot mogelijkheden, die we in deze periode werkelijk vorm kunnen geven door onze aandacht en energie.  Alles moet kloppen ! Belangrijk is om de juistheid en zuiverheid van al je acties telkens te toetsen aan aan je innerlijke bron zodat het vanuit je eigen essentie tot expressie kan komen.
De galblaas meridiaan loopt over de flanken,de flexibiliteit van de romp geeft je de ruimte conflicterende mogelijkheden te verkennen en af te wegen en uiteindelijk de krachten bijeen te brengen met een schot in de roos; de beslissing. De besluitvorming van al je acties is op basis van precisie en juistheid zodat de pijl het doel treft.
Je acties zijn nog voorzichtig, vrij en speels.Het verdient je aandacht en je constante afweging. Het eindresultaat is nog niet in zicht, het kan nog bijgesteld in de verandering van de komende maanden, er  is geen pretentie, geen vergelijk.
Geniet van wat opkomt!
Afbeeldingsresultaat voor krokus ontluiken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten