dinsdag 7 juli 2015

Double Seven in Hart en Nieren.


De zevende dag van de zevende maand is in Azië het Qi Xi Jie festival. Het is de nacht dat de herdersjongen (de ster Altair) en het wevertje ( de ster Vega) naast elkaar komen te staan in de hemel.
Het verhaalt uit de tijd van Confucius over de liefde tussen de sterfelijke herdersjongen  Nuilang en het hemelse wevertje Zhinu die zo heftig is dat ze hun verplichtingen ten opzichte van de hemel vergaten.
De ouders waren het niet eens met de relatie en de moeder van het wevertje scheidt de twee met een rivier van sterren; de Melkweg. Maar de koningin stond toe dat de twee elkaar jaarlijks konden ontmoeten op de zevende dag van de zevende maand als eksters een brug spannen over de hemelse rivier van de sterren.In de Nei Jing Tu, de afbeelding van het innerlijk landschap waarvan je hierboven een detail ziet, zie je het lichaam afgebeeld als een microkosmos met hemelse paleizen, bergen, meren en sterren, ook de organen worden weergegeven. Het presenteert een model voor het cultiveren van energie. Het wevertje representeert hier de nier energie, als behendige, altijd bezig. De herdersjongen representeert het hart en de onschuld. Op het moment van samensmelting vallen hun essenties samen, de centrale as hart-nier, het wezen, de kern.
Vega is de op vijf na helderste ster aan de hemel en staat in juli rond middernacht recht boven ons hoofd, Altair staat in juli in het noordoosten.Vanavond probeer ik er iets van mee te krijgen maar realiseer me dat onze kalender niet synchroon loopt, dit evenement vindt in onze jaartelling pas op 9 augustus plaats.Geen opmerkingen:

Een reactie posten