dinsdag 13 mei 2014

De Yi

Vandaag leerde ik in I of Yi te komen. De Yi is een van de spirits die wonen in de organen en deze woont in de milt. Beetje gek idee misschien maar je moet het zien als een bezieling van de organen. Een goed functionerend orgaan is een goede rustplaats voor de spirit, en die geeft dan diens extra dimensie aan het orgaan.Een slecht functionerend orgaan is geen goede rustplaats en dat kan betekenen dat de spirit vertrekt en wacht op een moment dat het zich meer welkom voelt.De spirit is dan onbehuisd en rusteloos.
Letterlijk betekent Yi of I  het de weldenkendheid, heel vaak vertaald als "'idea"', het weten wat goed voor je is.In het karakter voor yi zien we het karakter voor hart met daarboven een muzieknoot. Een idee is een goed idee als het in overeen-stemming is met het hart.Een idee waar je van gaat zingen, zoiets.

Om in I of Yi te komen werk je met een beeld, een idee, om je in te stellen op deze spirit. Je kunt dan goed observeren hoe je ademt, staat of zit en hoe je weer kunt terugkeren naar je meest optimale basisinstellingen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten